Vomilek aggregaten
Image default
Woning en Tuin

Waaruit bestaat EPS vulmateriaal voor de zitzak?

U kunt EPS vulmateriaal voor een zitzak gebruiken, wanneer de huidige vulling vervangen dient te worden. Vulmateriaal van zitzakken verliest, ongeacht het soort, aan kwaliteit door het gebruik van de zitzak. Hierdoor neemt het comfort langzaam af, waardoor u er op den duur niet meer lekker op zit of ligt. Het is dan een goed idee om het vulmateriaal van de zitzak te vervangen. U kunt hiervoor grijze +++ EPS parels kopen bij EPS Parelshop. Tegen een aantrekkelijk bedrag kunt u de juiste hoeveelheid voor uw zitzak bestellen.

Wat is EPS precies voor materiaal?

EPS is geëxtrudeerd polystyreen. Polystyreen wordt geproduceerd uit het ruwe olieraffinaderijproduct styreen. Voor het vervaardigen van geëxpandeerd polystyreen worden de polystyreenkralen geïmpregneerd met het schuimmiddel pentaan. Polystyreengranulaat wordt voorgeschuimd bij temperaturen boven 90°C. Door deze temperatuur verdampt het schuimmiddel en wordt het thermoplastische basismateriaal opgeblazen tot 20-50 keer zijn oorspronkelijke grootte. Uiteindelijk betekent dit dat EPS vulmateriaal voor de zitzak voor 98 procent uit lucht bestaat. De parels worden na het ‘opblaasproces’ in de meeste gevallen minimaal 6 uur met rust gelaten, zodat ze een evenwicht kunnen bereiken. EPS is ook een perfect materiaal voor de isolatie van woningen. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van EPS isolatie parels.

Bestel vulling voor de zitzak

De grijze +++ EPS parels zijn perfect te gebruiken als vulling voor een zitzak. Deze variant, die voor 98 procent uit lucht bestaat, heeft een grootte die ligt tussen de 5 en 9 millimeter. We hebben het dan over de diameter van de parel. Doordat de parels goed tegen vocht en hitte bestand zijn, zijn ze gegarandeerd een betere keuze dan veel andere vulmaterialen. Wilt u uw zitzak opnieuw vullen met dit duurzame vulmateriaal voor de zitzak? Dan kunt u de gewenste hoeveelheid tegen een aantrekkelijke prijs bestellen bij EPS Parelshop. Neem contact op met de specialisten voor meer informatie.