Vomilek aggregaten
Image default
Gezondheid

Is een Frozen shoulder hetzelfde als een slijmbeursontsteking?

Een Frozen shoulder kan erg vervelend zijn, maar dit is niet hetzelfde als een slijmbeursontsteking. Frozen shoulder is een klacht die ontstaat door spanning op de schouder waardoor beweging van de schouder wordt belemmerd. Het komt voor dat Frozen shoulder samengaat met slijmbeursontsteking of impingement syndrome. Frozen shoulders zijn meestal lastig te behandelen en vaak blijven ze bestaan. In dit artikel bespreken we welke verschillende klachten er bij Frozen shoulder kunnen zijn en wat de behandeling daarvan is.

Welke behandeling wordt er gegeven bij een Frozen shoulder?

Frozen shoulders worden behandeld met een schouderbandage, koude therapie en geduwd. De Frozen shoulder is meestal niet te verhelpen of volledig te genezen. Er wordt geprobeerd om de Frozen shoulder te verzachten door het toedienen van koude therapie. Koude therapie is erg effectief en kan echt helpen bij een Frozen shoulders.

Het toedienen van klappen op de schouder, ook wel ‘geduwd’ genoemd, is ook een effectieve behandeling voor Frozen shoulders. Geduwd moet rustig gebeuren en het mag niet pijnlijk zijn of erg drukken op de schouder. Als dit wel zo blijft dan moet je stoppen met de behandeling. Een Frozen shoulder komt voor bij mannen en vrouwen, maar wordt meestal veel vaker gezien bij mannen dan bij vrouwen. Frozen shoulders komen ook vaak samen met andere aandoeningen, zoals slijmbeursontsteking of impingement syndrome. Het komt ook voor dat Frozen shoulder samengaat met een ziekte van de gewrichten en bepaalde soorten diabetes.

Hoe voorkom je een Frozen shoulder?

Frozen shoulders kunnen helaas niet worden voorkomen. Een Frozen shoulder is meestal het gevolg van lichamelijke inspanning, maar stress kan ook een Frozen shoulder veroorzaken. Frozen shoulder behandeling bestaat uit rust en bewegen in de schouder. Frozen shoulders komen vaak terug en moeten dus iedere keer goed behandeld worden, zodat ze niet groter worden of erger lijken te worden dan dat het in werkelijkheid is.