Vomilek aggregaten
Image default
Bedrijven

Vind een prachtig grafmonument in Rotterdam

Lees in deze tekst over grafzerken, urnen, grafstenen en gedenkmonumenten. Het merendeel van wat u ziet tijdens een begrafenis of crematie is tijdelijk, maar de urn of het monument is voor een langere tijd. Vandaar dit artikel enkel over zerken, urnen, grafstenen en gedenkmonumenten in Rotterdam.

Meer tijd om na te denken

Voor het uitkiezen van het juiste grafmonument heeft u meer tijd dan voor het uitkiezen van de kist of bloemen. Soms komt het overlijden van een dierbare plotseling, dan moet u snel een rouwbrief, kist en bloemen uitkiezen, maar voor een monument of zerk heeft u alle tijd. Het is de moeite waard om uzelf erin te verdiepen. Een keer een wandeling maken over een begraafplaats, online afbeeldingen van grafstenen bekijken, of om de showroom van Andersgedenkmonumenten in Capelle a/d IJssel te bezoeken.

Als u de monumenten bekijkt dan zal u opvallen dat er veel mogelijk is. Als u een begraafplaats bezoekt dan zal u zien dat er een groot verschil is met vroeger en nu. Bij de oudere graven treft u een grijze steen aan met daarop de naam, geboorte- en sterfdatum. Bij de nieuwe graven is een veel grotere diversiteit in de modellen en materialen.

 

Wat is er mogelijk?

In principe is alles mogelijk. Bijvoorbeeld als iemand veel bezig was met de watersport, dan is een motor- of zeilbootje terug laten komen op het grafmonument mogelijk. Het monument mag de vorm hebben van een bootje, maar het mag er ook op staan. Dit geldt ook voor iemand die een bedrijf heeft gehad, er zijn plenty creaties te verzinnen dat aan het grafmonument te zien is dat daar een bakker begraven ligt. De materialen die daarvoor gebruikt zijn hoeven in feite alleen maar bestendig en degelijk te zijn. Bestendig tegen regen, hagel en sneeuw, en het moet decennia lang meegaan.

Steen, zoals marmer en graniet, ligt dan voor de hand, maar plexiglas en cortenstaal is ook uiterst duurzaam en bestendig. Vandaar dat u bij de nieuwere graven met modernere monumenten meer diversiteit ziet dan bij de oude graven.

Ook voor een beperkt budget

Vroeger, maar nu ook nog, wordt er wel eens op een begraafplaats een paaltje geslagen. Daarop staat dan bijvoorbeeld een nummer, en bij de gemeente staat dan in de administratie wie daar begraven ligt. Omdat grafmonumenten door creatievelingen gemaakt worden kan dat eigenlijk verdwijnen. Het moet mogelijk zijn om bij een beperkt budget een zerk of monument te maken.

In ieder geval bekijk wat wij maken en schroom niet om te informeren naar de prijzen en mogelijkheden. Al tijdens het overleg met ons zal u merken dat wij meedenken om een persoonlijk grafmonument voor uw overleden dierbare te maken.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/