Vomilek aggregaten
Image default
Bedrijven

IT-contracten analyseren: 5 punten om op te letten

U kunt uw IT-contracten analyseren om zeker te zijn dat uw contracten wettelijk correct zijn opgesteld. Het is bijzonder vervelend wanneer u er te laat achter komt dat er fouten in een contract staan. Deze fouten kunnen u namelijk, in het meest vervelende geval, duur komen te staan. Een ervaren bedrijf, zoals IT-Contractscan, kan uw IT-contracten analyseren.

Uw IT-contracten analyseren op aanwezigheid van informatie

Het is belangrijk om uw IT-contracten te laten analyseren op de aanwezigheid van belangrijke informatiepunten. De algemene voorwaarden zijn er om u te beschermen, maar dan moeten deze wel kloppend zijn. Dit is slechts een voorbeeld. Laat uw IT-contracten analyseren op onder meer de volgende punten.

U gaat er nooit van uit, maar er kan altijd iets misgaan. Wie is er in dit geval aansprakelijk? Het is belangrijk om te weten welke verantwoordelijkheden bij u horen en welke verantwoordelijkheden er bij de leverancier liggen. IT-Contractscan kan uw IT-contracten analyseren om u hier zekerheid over te geven.

Betalingstermijnen moeten altijd duidelijk zijn. U wilt zich aan de gestelde betaaltermijnen houden, maar u wilt ook zeker zijn dat de betaaltermijnen op de juiste wijze bepaald zijn door de leverancier.

Overmacht is eigenlijk nooit uit te sluiten. Wat heel belangrijk is, is om te weten wat er gebeurt in geval van overmacht. Waar moet u rekening mee houden? Wat zijn de gevolgen en, belangrijker nog, welke oplossingen zijn er?

Wanneer kan er sprake zijn van ontbinding van het contract? Wie heeft het recht om een contract te ontbinden en in welke situaties is dit toegestaan? Laat uw IT-contracten analyseren op deze punten, zodat u nooit voor vervelende verrassingen komt te staan.

Schakel de hulp in van deze specialist

Het is belangrijk om te weten wanneer u het recht heeft om uw contracten op te zeggen. Daarnaast wilt u weten welke voorwaarden hieraan kleven, zoals een opzegtermijn. Is dit wettelijk correct geregeld? Laat uw IT-contracten analyseren om zekerheid te krijgen.