Vomilek aggregaten
Image default
Kinderen

Verschillende fietsuitrustingen voor kinderen

Verschillende fietsuitrustingen voor kinderen

Fietsen is een van de beste manieren om tijd door te brengen met je gezin. Je kinderen en jij  kunnen actief bezig zijn terwijl je geniet van de frisse buitenlucht. Maar voordat je met je kind een fietstocht gaat maken, moet je zowel jouw fiets als de kinderfiets controleren om er zeker van te zijn dat alles in orde is. De fietsen moeten in goede staat verkeren, zodat je activiteit veilig en leuk zal zijn. Zorg ervoor dat de kinderfiets past bij de leeftijd en lengte van je kinder. Ook moeten alle componenten zoals de remmen en pedalen goed werken en moeten de banden goed opgepompt zijn. Daarnaast moeten jij en je kinderen beschermende fietskleding dragen. Wat moeten je kinderen dan aan? Hieronder volgt een uitleg van verschillende fietsuitrustingen voor je kinderen.

Kleding om te fietsen

Het dragen van goede kleding kan je veiligheid en comfort tijdens het fietsen vergroten. Net als volwassenen moeten kinderen een geschikte fietsbroek en een prettig fietsshirt dragen. Daarnaast moet de broek goed passen en niet te los zitten. Het dragen van een naadloze broek is een goede keuze. Als je kinderen echter liever gewone kleding dragen, moet je ervoor zorgen dat hun kleding van lichtgewicht materiaal is gemaakt. Het kan namelijk voorkomen dat je kinderen oververhit raken als je op een warme dag gaat fietsen. Je kunt dan het beste voor lichte kleding kiezen. Fluorescerende kleding kan de zichtbaarheid op de weg vergroten, wat ook handig is als je ook in het donker fietst. Je kunt tijdens het fietsen beter geen donkere kleding dragen. Als je jullie zichtbaarheid wilt verbeteren, kun je reflecterende tape op de kleding, helm en de fiets aanbrengen. Als je van plan bent om een ​​lange tocht te maken, zorg er dan voor dat je alles wat je nodig hebt meeneemt in een tas van Becksondergaard.

Schoenen

Je moet niet alleen aan de kleding denken, maar ook aan het schoeisel dat jullie dragen. Je kinderen kunnen bijvoorbeeld tennisschoenen dragen om te fietsen. De reden hiervoor is dat ze met dit soort schoenen goed op het pedaal kunnen duwen. De kinderen kunnen, afhankelijk van hun comfort, instappers of tennisschoenen met klittenband dragen. Jullie moeten schoenen met hakken en slippers vermijden bij het fietsen. Dit soort schoeisel kan problemen veroorzaken. Ook mogen je kinderen niet blootsvoets fietsen. Goede schoenen zorgen voor comfort tijdens een fietstocht. Bij het dragen van een rugzak kind moet je ervoor zorgen dat de riemen goed zijn vastgemaakt.

Helm

De belangrijkste beschermende uitrusting voor het fietsen is een helm. Zonder een helm te dragen kan je kind ernstig letsel aan zijn hoofd oplopen bij een val. Er zijn enkele tips die je hierbij moet volgen. Allereerst moet je ervoor zorgen dat de helm voldoet aan de veiligheidsnorm. Daarnaast moet de helm verstelbaar zijn. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de helm perfect op het hoofd van je kind past. De helm moet een ​​centimeter boven de wenkbrauwen zitten. Bovendien moet de helm riempjes hebben die een V vormen langs de oren van het kind. Als laatste moet je de helm altijd vastmaken om de veiligheid van de kinderen te garanderen.