Vomilek aggregaten
Image default
Vervoer en transport

Waar let je op bij de aankoop van een scooter?

Waar let je op bij de aankoop van een scooter?

Wij helpen je met de keuze voor de Beste elektrische scooter. Zo zijn er verschillende aandachtspunten waarmee je rekening moet houden. Het belangrijkste onderdeel van dit vervoermiddel is toch wel de accu. Afhankelijk van je budget maak je daar een keuze in, maar het verschil is wel groot. Zo kun je modellen hebben die 33 km hebben, maar de duurdere halen tot wel 75 km of meer. Een van de voordelen is dat je hem niet hoeft te kickstarten, wat je met een benzine scooter wel doet. De motor staat altijd klaar en dus draai je de sleutel om of je drukt op een knop en je kunt rijden. Vaak hebben deze scooters ook een stuk minder onderhoud nodig. Op de lange termijn kan de elektrische scooter dus een stuk voordeliger zijn.

Elektrische scooter vs de normale scooter

Het grootste voordeel van de elektrische scooter ten opzichte van de benzine scooter is toch wel dat hij een stuk zuinig is. Bij 5top hebben wij hiervoor een handige top 5 samengesteld waardoor je nog makkelijker de juiste keuze kunt maken. Tanken kan al snel een 10 tot 20 euro kosten, terwijl opladen vaak niet meer dan 1 a 2 euro kost. Voor mensen die veel rijden kan het verschil gigantisch oplopen. Dit omdat je voor elektrisch rijden vaak 0,7 cent per kilometer betaald, terwijl benzine4 tot 6 cent per kilometer kost.

De belangrijkste voordelen

De elektrische scooter is heel efficiënt en kost een stuk minder. Maar ook is hij beter voor het milieu omdat stroom minder vervuilend is als benzine. Daarnaast heb je vaak ook veel minder onderhoudskosten wat je toch al snel een paar tientjes per jaar scheelt. Tevens zijn startproblemen verleden tijd, want de motor die in deze scooters zit start direct.