Vomilek aggregaten
Image default
Dienstverlening

Succesvolle campagne laten ontwikkelen op Facebook, LinkedIn of Instagram

Het zakelijk gebruik van Instagram is nog steeds groeiende. Met een goede reden. De overgrote meerderheid van mensen met een Instagram account volgt zeker niet alleen familie, vrienden en idolen. Winkels waar vaak geshopt wordt, merken die favoriet zijn en  producten die als onmisbaar worden beschouwd: ze worden regelmatig gecheckt. Het aanmaken van een professioneel kanaal op Instagram is super eenvoudig. Het werkt in principe net als bij een privé account, maar bij de instellingen kies je voor business. De Bio is in veel gevallen de eerste kennismaking, dus zorg dat die aansprekend, inhoudelijk interessant én verrassend is. Vervolgens is het zaak regelmatig iets nieuws te melden. Je hoeft zeker niet iedere dag voor een post te zorgen, maar een maand niks van je laten horen is niet verstandig.

Adverteren op LinkedIn

LinkedIn wordt vaak gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een baan en door bedrijven die nieuwe personeelsleden zoeken. Daarnaast is het een belangrijk sociaal platform voor B2B contacten. Op het gebied van LinkedIn adverteren zijn er globaal gesproken drie mogelijkheden:

– advertentie(s) in het nieuwsoverzicht;

– zogenoemde tekst-ads;

– leadadvertenties die gericht naar bepaalde mensen gestuurd worden.

In het laatste geval wordt ook wel gesproken van sponsored mail. Dit is geen goedkope, maar zeker wel een effectieve advertentie-variant. De kans dat mensen het bericht lezen, is groot.

Een tekst-ad verschijnt te midden van al het dagelijkse nieuws. Voordeel is dat deze pagina’s bewust en aandachtig gelezen worden. Een tip: plaats er een foto en linkje bij en de ad zal nog meer aanspreken.

Eerstgenoemde is de manier van adverteren die lange tijd standaard was. Een nieuwsgierig makende kop is onmisbaar om ervoor te zorgen dat de ad gelezen wordt.

Online campagne laten ontwikkelen

We hadden het vandaag over Instagram en LinkedIn. Evenzo belangrijk zijn Facebook, Pinterest en Youtube marketing. In een volgend schrijven belichten we die platforms. Wil je er nu al meer over weten? Social media bureau Your Business Online kan een succesvolle online campagne ontwikkelen.

https://www.yourbusinessonline.nl/