Vomilek aggregaten
Image default
Gezondheid

Nu snel Beginnen aan hoortoestellen

Op een gegeven moment kunt u er niet meer omheen: u hoort slechter. Tijdens een gesprek hoort u delen van zinnen niet, u hoort minder tonen in uw favoriete muziek of u merkt dat u maar blijft vragen of anderen harder kunnen praten. Dat is natuurlijk erg jammer, maar er is een oplossing: hoortoestellen. De laatste tijd is er op dit gebied veel ontwikkeling, zo zijn de hoortoestellen tegenwoordig kleiner, modieuzer, makkelijker in het gebruik en minder opvallend. Er zijn veel soorten hoortoestellen en u zult hier dan ook zeker in geadviseerd worden bij de aankoop, want er zijn veel specificaties op grond van uw leefstijl.

Oorzaken

Het is mogelijk dat u gehoorschade oploopt, maar er is ook een grote kans dat u gehoor verslechterd zonder over duidelijke reden, naast ouderdom. Gehoorschade kan ontstaan bij te hard geluid over een langere periode of door een enkel hard geluid. Hierbij beschadigd u uw gehoorhaartjes. Dit is te voorkomen door bijvoorbeeld oordopjes in clubs, bij concerten of tijdens het werk. Als u goed oppast, kan u alsnog pech hebben en verslechterend gehoor hebben. Dit begint met het slechter horen van hoge tonen. Hierdoor kan het zijn dat u bijvoorbeeld kinderstemmen slechter verstaat dan lagere heren hun stemmen. Gelukkig kunnen hoortoestellen dit allemaal verhelpen.

Aanmeting

Als u de overstap gaat maken naar hoortoestellen, gebeurd dit vaak in een hoor speciaal zaak. Tegenwoordig kunt u online al een voortest maken, als u twijfelt of hoortoestellen echt al nodig zijn. In de winkel zal dit ook getest worden. Vervolgens kunnen er bij verdere verslechtering van uw gehoor steeds aangepaste instellingen aangezet worden zodat u altijd alles goed kunt blijven verstaan. Want dat is uiteindelijk het doel van hoortoestellen. U kunt vaak ook gratis laten testen of u er al aan toe bent. Veel kosten rondom hoortoestellen worden door uw verzekeraar vergoed.