Vomilek aggregaten
Image default
Gezondheid

De voordelen en nadelen van Krill olie

De voordelen en nadelen van Krill olie

Krill olie zorgt voor een goede verbinding tussen Omega 3 en 6 vetzuren lees hier meer. Het zorgt namelijk voor een gezonde verhouding in je cholesterol. Daarnaast schijnt het ook een ontstekingsremmende functie te hebben. Bovendien zijn er veel mensen die verlichting ervaren bij spierziektes zoals bijvoorbeeld artritis. Natuurlijk als zoveel vitamine supplementen hebben ze ook veel antioxidanten. Ook is er wel een nadeel. En dat is dat mensen met een allergie voro schaaldieren ook een allergische reactie kunne krijgen van deze olie. Ook is het niet te gebruiken met bijvoorbeeld bloedverdunners. De krill olie zorgt namelijk voor een sterker effect en dit kan te sterk worden.

Waarom slikken we vitamines?

Ons lichaam heeft een bepaald aantal vitamines en mineralen per dag nodig. Niet iedereen vindt alles even lekker en dat zorgt ervoor dat mensen een tekort opbouwen. Dit is vaak aan te vullen met supplementen en een van de eerste adviezen die een arts geeft. Ook kan het helpen bij het sterker maken van de botten, want deze hebben hier namelijk het meeste behoefte aan. Natuurlijk is het geen ramp als je 1 of 2 dagen niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) komt. Het kan best een keer dat je zondigt, slecht eet of gewoon niet lekker in je vel zit. Echter als je dit veelvuldig hebt of gewoon stelselmatig een tekort hebt dan is het wel raadzaam. Bij het voedingscentrum kun je hierover veel lezen. Zo kun je een dreigend tekort al snel voorkomen!

Vitamines tijdens de zwangerschap

Ook het voedingscentrum is het eens met vele merken en soorten supplementen. Voor bijvoorbeeld vrouwen die een kind willen krijgen raden ze foliumzuur aan. Dit is namelijk belangrijk voor de ontwikkeling van de ruggenmerg, maar ook voor het zenuwstelsel. Vaak wordt door artsen daarom ook geadviseerd een bepaalde hoeveelheid tijdens de zwangerschap nog te nemen. Doe dit wel met mate, want overdaad schaad. Voor deze doelgroep is het ook aan te raden om voldoende vitamine D te hebben of te slikken. Dit omdat je met een zwangerschap vaak een stuk minder in de zon komt. Je kan namelijk veel moe of misselijk zijn waardoor een Vitamine D tekort ontstaat. Dit maakt je gevoeliger voor virussen en dat is toch wel het laatste wat je kan gebruiken in deze zware periode.

Vitamines voor kinderen en baby’s

Ook voor kinderen en baby’s zijn er richtlijnen wat betreft de vitamine supplementen. Zo is het voor een jong kind niet verkeerd om vitamine D te slikken. Zij zijn vaak goed ingepakt en nemen daardoor te weinig zonlicht op. Vitamine D is erg belangrijk voor de weerstand. Door dit op te vangen met supplementen kun je de weerstand van je kind aanzienlijk verbeteren. Als je jouw baby borstvoeding geeft dan is de kans groot dat hij of zij een vitamine K tekort opbouwt. In dat geval is het raadzaam om vanaf de 8e dag te beginnen met het geven van deze vitamines. Vitamine K is heel belangrijk om een darmbacterie te kunnen voorkomen.