Vomilek aggregaten
Image default
Dienstverlening

Hoeveel kan je besparen met een infrarood verwarming?

Tegenwoordig In de circulaire economie wordt er veel geld gestopt in het creëren van subsidies voor de nieuwste technologieën. In de afgelopen 15 jaar is er veel ontwikkeling geweest op het gebied van infrarood verwarmen. Dit proces boost het natuurlijke verwarmen van de zon na. En door een infrarood verwarming te installeren bij jou thuis boots deze prettige en natuurlijke manier na.

Je draagt een steentje bij aan het milieu maar verdient er ook knaken mee

Het is een ander niet ongekend te weten dat als je gaat voor een duurzamere oplossing, je vaak op veel geld bespaard. Zeker als het gaat over energie. Ten slotte is een verwarming ook een vorm van energie. Warmte is namelijk energie. En het opwekken van warmte kost energie. Door gebruik te maken van infraroodverwarming verwarm je veel efficiënter. Niet alleen wordt de omgevingsruimte verwarmd, maar ook alles wat er in de ruimte staat.

Je bespaart al bij de installatie

Ja maar daar heb je het al, je koopt een nieuw huis en je ziet al hoeveel kosten je eerst moet uit tellen voordat je een duurzame woning hebt. Je bent vaak eerst duizenden euro’s kwijt voordat het verschil eindelijk gaat renderen. Dit is echter bij infrarood verwarmen niet het geval. De installatie van infraroodpanelen of keramische emitters is zelfs goedkoper dan het installeren van een elektrische verwarming.

Ieder jaar bespaar je honderden euro’s

Als je een beetje bekend bent In de natuurkunde of In de fysica dan weet je dat er altijd bij het omzetten van energie rendement verloren gaat. Volgens de wetten van Newton kan energie nooit verloren gaan. Alleen maar omgezet worden. En dat is zeker bij verwarmen ook het geval. Er gaat echter bij traditioneel verwarmen veel energie verloren aan de warmteoverdracht. Je kan ook wel merken. In de woonkamer. Als je bij de televisie staat dat het stukken koeler kan zijn dan wanneer je dicht bij de keuken komt. Dit komt omdat traditioneel verwarmen niet evenredig loopt.

Je hebt meer rendement en daar bespaar je mee

Met een infraroodpaneel, verwarm je alles gelijker tijd. er gaat weinig rendement verloren, waardoor je honderden euro’s per jaar kan besparen. Iedere warmte omzetting, heeft met infrarood verwarmen ongeveer 7% meer rendement.