Vomilek aggregaten
Image default
Onderwijs

Workshops op een Cultuurdag

Workshop op een Cultuurdag

De cultuurdag, op deze dag gaan de leerlingen aan de slag met het leren van veel nieuwe dingen. Een cultuurdag is een evenement waarbij er meerdere workshops tegelijk op een school worden georganiseerd. De workshops kunnen op dat moment nog van alles betekenen, voor een leerling is er op zo’n dag heel veel te beleven. Voor de cultuurdag krijgen de leerlingen een lijst op gestuurd, op deze lijst staan er veschillende workshops waaruit zij kunnen kiezen. Op de ene school zal dit zijn dat de leerlingen kunnen kiezen uit theater workshops en dansworkshops en op een andere school gaan de leerlingen aan de slag met digitale media. 

Cultuurdag is een dochteronderneming vanuit Kleinkunstig. Kleinkunstig is een organisatie die workshops op middelbare scholen door heel Nederland organiseerd. Cultuurdag is een groot evenement op een school waarbij er verschillende workshops worden samengesteld als aanbod voor de leerlingen. 

Een cultuurdag op school

Tijdens een cultuurdag is de volledige school omgetoverd in het thema waarvoor de opdrachtgever heeft gekozen. Sinds de start van Cultuurdag zijn de gekste thema’s al voorbij gekomen, de kinderen mee laten denken over een thema is iets wat ook vaak goed uitpakt. Wanneer de leerlingen betrokken zijn bij de cultuurdag merk je gelijk dat er op de dag zelf veel mee plezier wordt beleefd. En wanneer er plezier wordt beleefd, wordt er geleerd. 

Een aantal leuke thema’s die de laatste jaren voorbij zijn gekomen zijn onder andere kerst, technologie, maakonderwijs of theater. Wij weten zeker dat u als basisschool een nog veel leuker thema kan bedenken. Geef bijvoorbeeld het kerstthema een volledig nieuwe draai door kerst in 2050 als thema te gebruiken. Bij deze cultuurdag focussen we ons op de toekomst en gaan we kijken welke technieken momenteel voorop lopen in de innovatie strijd die onderling speelt bij de grote tech bedrijven. 

https://cultuurdag.nl