Vomilek aggregaten
Image default
Onderwijs

Graffiti op school

Graffiti op school

Graffiti is voortgekomen uit de Hiphop-opkomst is de jaren 80. The Bronx, New York, was een broedplaats voor veel creativiteit waar veel nieuwe disciplines zijn ontstaan. Zo ook graffiti, wat eerst alleen bekend was voor zijn stigma als tool voor bendes. Inmiddels is graffiti veel meer dan dat en wordt er overal op de planeet kunst gemaakt met deze discipline. Omdat graffiti inmiddels overal te vinden is zullen ook uw leerlingen bekend zijn met deze kunstvorm, wellicht heeft een enkeling al wel eens een spuitbus in zijn handen gehad. Graffiti wordt namelijk vooral geassocieerd met stiekem een naam van een groep of artiest onder een brug zetten. Echter is graffiti inmiddels veel meer dan dat, er zijn zelfs wereldkampioenschappen!

Graffiti CKV

Een graffiti workshop is altijd een groot succes. Bij deze workshop worden de leerlingen uitgedaagd om zelf een kunstwerk te maken met spuitverf, of dat nou een tag of een ander soort “piece” is. De workshop docent, die zelf erg kundig is met graffiti, begeleid de leerlingen door de workshop en leert ze nieuwe handvatten aan. De workshop docent neemt tijdens de workshop ook de tijd om de leerlingen te vertellen over de oorsprong van de discipline, de hiphopcultuur heeft namelijk een erg interessante en inspirerende geschiedenis. 

CKV

Naast graffiti heeft Kleinkunstig ook andere workshops in haar aanbod. Hiphopworkshops die perfect aansluiten bij graffiti of hele andere workshops, zoals zeefdrukken of moderne dans! Kleinkunstig heeft een bestand met meer dan 200 professionele workshop docenten die een voor een hun eigen specialisme en ervaringen hebben. Hun kennis kunnen zij als geen ander overbrengen aan hun doelgroep en tegelijkertijd zorgen zij voor inspiratie en motivatie onder de leerlingen. Denk u nou, dit lijkt mij leuk voor onze school? Klik dan op een van de links om door te gaan naar onze pagina!

http://kleinkunstig.nl