Vomilek aggregaten
Image default
Beauty en verzorging

Tips voor een heldere huid

Als je net als ik bent, kan je huid wat gevoeliger aanvoelen als het warmer wordt. Naast de gebruikelijke routine van reinigen, tonifiëren en hydrateren, zijn hier nog wat andere eenvoudige tips om je huid er tijdens de zomer helder en fris uit te laten zien: Eerst wassen, dan scrubben. Was je gezicht ’s ochtends en ’s avonds met een milde gezichtswasgel iets dat niet uitdroogt, zoals COSRX low ph good morning gel cleanser, en een gezichtsessence zoals COSRX advanced snail 96 mucin power essence. Masseer daarna lichtjes een scrub op uw gezicht. Dit lijkt misschien overbodig, maar voordat je gaat scrubben, wil je een schoon canvas, zodat de scrub zich kan richten op het verwijderen van het hardnekkige vuil en de olie die dieper in je poriën vastzitten.

Als je een huid hebt met neiging tot acne, zijn er een paar dingen die je kunt doen om te voorkomen dat het erger wordt. Ten eerste, verschoon je kussenslopen om de dag. Op die manier geef je bacteriën en vuil geen kans om zich op te hopen op je kussensloop en over te brengen op je gezicht. Was ook je handen voordat je je gezicht aanraakt. Als u uw gezicht aanraakt, brengt u olie van uw vingers over op uw gezicht, waardoor de poriën verstopt kunnen raken en puistjes kunnen ontstaan. Gebruik tweemaal per dag, zowel ’s ochtends als ’s avonds, een zachte reiniger voor uw gezicht. Als u ’s avonds uw gezicht wast, vermijd dan heet water, want dat kan de huid uitdrogen en puistjes verergeren. Warm water zet ook de poriën open en maakt ze vatbaarder voor bacteriën.

Als je snel last hebt van acne, kan het aan je haarproducten liggen. “Haarproducten kunnen een bron van irritatie zijn voor de acnegevoelige huid,” zegt dermatoloog Dr. Elizabeth Tanzi, oprichter en directeur van Capital Laser & Skin Care en universitair hoofddocent, afdeling Dermatologie aan het George Washington University Medical Center in Washington, DC. De behandeling van acne op je lichaam is vergelijkbaar met de behandeling van acne in je gezicht. Als je last hebt van lichaamsacne, is de eerste stap om vast te stellen wat de oorzaak is van de puistjes. “Als je uitbraakt langs je haarlijn of op plekken waar je haarproducten gebruikt, wil je misschien van shampoos en conditioners veranderen,” zegt Dr. Tanzi. “Zoek naar milde reinigingsmiddelen die geen irritatie veroorzaken. Probeer van merk te veranderen of kies voor een shampoo en conditioner die geen agressieve ingrediënten zoals sulfaten of parabenen bevatten. Zoek ook naar lotions, zonnefilters en andere vochtinbrengers die speciaal voor jouw huidtype zijn ontwikkeld in plaats van producten die voor het gezicht zijn ontwikkeld.

https://kocosmo.nl/