Vomilek aggregaten
Image default
Verbouwen

De rol van de BIM specialist in renovatieprojecten

In welk opzicht u ook betrokken bent bij de bouw van een pand, een BIM specialist is altijd van toegevoegde waarde voor het project. Het 3D BIM-model ontstaat door de toevoeging van informatie van alle partijen, van leveranciers tot architecten en projectontwikkelaars. Sommige uitvoerende partijen, denkt u bijvoorbeeld aan loodgieters of elektriciens, kunnen weer informatie uit het model halen om hun werkzaamheden beter uit te kunnen voeren. Het gebruik van een BIM 3D-model is iets wat u het beste uit handen kunt geven aan een gespecialiseerde partij zoals Ingenieursbureau List uit Zaandam.

Een actueel en accuraat model voor renovatieprojecten

BIM-modelleren en de BIM specialist associeert men vooral met de ontwerpfase en de bouwfase van een project. Echter wordt het model na opleveren van het project niet nutteloos. Integendeel. Ook na de oplevering kan telkens nieuwe informatie aan het model worden toegevoegd. Wilt u in de toekomst gaan renoveren? Dan beschikt u over alle accurate informatie die u nodig heeft. Dankzij het model kan ook voorafgaand aan een renovatieproject een juiste inschatting van alle aspecten worden gemaakt.

Vergaande inzichten gedurende het renovatieproces

Het BIM-model dat de BIM specialist u heeft verschaft, geeft verhelderende inzichten in de impact van de geplande renovatie. Zo wordt het bijvoorbeeld duidelijk wat er gesloopt wordt en wat intact blijft en in hoeverre een pand en het bedrijf dat erin huist, operationeel kan blijven. Dit en tal van andere informatie zorgt voor een soepele voorbereiding en uitvoering. De gedetailleerde informatie die tijdens de bouw- en renovatiefase in een BIM-model wordt opgeslagen, komt later ook van pas voor andere partijen, zoals beheerders. 

De specialist in digitale 3D-ontwerpen

Behalve voor bouwprojecten bent u ook voor renovatieprojecten aan het juiste adres bij Ingenieursbureau List. Dit bedrijf, dat jarenlange ervaring op dit gebied heeft, is specialist in BIM-modelleren en weet zeer gedetailleerde, digitale 3D-ontwerpen te vervaardigen. Alle betrokken partijen hebben de beschikking over dezelfde informatie.

https://www.bureaulist.nl/