Vomilek aggregaten
Image default
Auto’s en Motoren

Cafe Racers

Cafe Racers

Riders passen al sinds de begindagen van het motorrijden motorfietsen aan. In de jaren vijftig en zestig begonnen jonge mensen in Groot-Brittannië en andere westerse landen hun motorfietsen aan te passen om ze er beter uit te laten zien en beter te laten rijden. Dit leidde tot de ontwikkeling van een motorfietsstijl die bekend staat als een ‘caféracer’.

 

Caferacers zijn doorgaans lichtgewicht motorfietsen met een laag stuur, middelgrote motoren en een strakke styling. Ze zijn ontworpen voor snel en wendbaar rijden in de stad en worden vaak aangepast met aftermarket-onderdelen om de prestaties te verbeteren.

 

Tegenwoordig blijven caféracers populair onder motorliefhebbers. Veel rijders vinden het een uitdaging om een ​​custom motorfiets te bouwen, en de unieke stijl van deze motorfietsen zal zeker de aandacht trekken op de weg.

Top Cafe Racers op de markt

Bullit Spirit 125

De Bullit Spirit 125-motorfiets is een limited-edition model dat een eerbetoon is aan klassieke Britse cafe racer-ontwerpen. Met slechts 150 geproduceerde exemplaren belichaamt deze motorfiets een perfecte mix van vakmanschap, moderne technologie en hoge prestaties. Het beschikt over opwaartse vorken, elektronische brandstofinjectie en een indrukwekkend gecombineerd remsysteem. Deze motorfiets biedt een buitengewone rijervaring die elke liefhebber zeker zal aanspreken.

Royal Enfield Continental GT 650

De Continental GT 650 is een moderne versie van de bladcafé-racercultuur van de jaren ’60. Het heeft een opvallend figuur, agressiviteit en een ingestopte rijpositie, allemaal traditionele kenmerken van de caféracer, maar met extra comfort en gevoel. De GT 650 staat garant voor een dynamische rit door de straten van de stad.

AJS Cadwell Clubman 125

Een echte klassieker onder de motorfietsen, de AJS Cadwell Clubman 125 gaat terug naar het tijdperk van “caféracers” in de jaren vijftig en zestig. Met responsieve remmen, een sprankelende versnellingsbak en een zachte vermogensafgifte biedt hij een opwindende rit. Het ware potentieel ervan kan echter alleen worden gerealiseerd op binnenwegen, in steden, en niet op snelwegen waar de snelheden hoger zijn.

Cleveland CycleWerks Misfit 2

De Cleveland Misfit 2 is een geweldig voorbeeld van het uitstekende autorijden in de stad. De originele Misfit was succesvol en de Misfit 2 heeft een hoogwaardige chassisdynamiek, handling en exterieurontwerp waardoor hij eruitziet als een Harley Davidson-motorfiets, maar voor een fractie van de prijs. De Misfit 2 is een goede keuze, of je nu een leuke stadsfiets wilt of iets om mee te nemen op de openbare weg.

FB Mondial HPS125

De HPS 125 van FB Mondial is een motorfiets die klassiek design combineert met moderne technologie. De vloeistofgekoelde 125cc-motor is slechts één voorbeeld van de innovatieve technologie die FB Mondial gebruikt om de rijervaring voor iedereen te verbeteren. Of u nu op de snelweg, op kleine wegen of in de stad rijdt, de HPS 125 geeft u zeker de best mogelijke rit.