Vomilek aggregaten
Image default
Architectuur

Wil je meer licht in het huis?

Tegenwoordig willen mensen meer natuurlijk licht in het huis en daarom worden nieuwbouwwoningen met grote raampartijen gebouwd. Oude woningen hebben vaak enkele gewone ramen in de woonkamer en wat kleinere ramen door het huis want vroeger hechten mensen er nog niet zoveel waarde aan.

Moderne woningen

Vroeger dachten mensen niet veel over zonlicht na of een tekort hieraan maar nu de voordelen en nadelen van te weinig zonlicht bekend zijn wordt er meer waarde aan gehecht. Zo hebben de meeste Nederlanders een tekort aan vitamine D en dit komt doordat ze te weinig zonlicht opnemen. Een groot bron van vitamine D komt namelijk van de zon. Ook zorgt natuurlijk licht ervoor dat we vrolijker zijn en als er weinig zon is zijn we somberder. Daarom worden moderne woningen steeds vaker met lichtstraten gebouwd. Dankzij lichtstraten komt er namelijk meer natuurlijk licht naar binnen.

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat is een constructie dak op het dak van een woning wordt geplaatst en het bestaat vooral uit glas. Dankzij het glas komt de zonlicht door de lichtstraten en zo komt er meer natuurlijk licht binnen. Als je meer natuurlijk licht binnen het huis wil zijn lichtstraten de beste oplossing.