Vomilek aggregaten
Image default
Winkelen

Inleiding tot PVC-tegels

Alle PVC-tegels zijn geweldig om thuis te installeren, omdat er elk patroon op kan worden gemaakt dat u leuk vindt. Zo kan er bijvoorbeeld een PVC klik visgraat vloer gemaakt worden als u wilt dat uw vloer een visgraat patroon heeft. Sommige tegels hebben een “klik”-functie waardoor ze eenvoudig te installeren zijn. PVC-vloeren zijn een van de gebieden van de vloer industrie die het snelst groeit. In vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens is PVC-vloeren vaak het meest praktisch. Bovendien zijn er veel aantrekkelijke opties om uit te kiezen, omdat er veel vormen en patronen beschikbaar zijn. Lees de volgende uitleg om meer te weten over PVC-tegels.

Hoe worden PVC-vloeren gemaakt?

PVC-tegels zijn gemaakt van meerdere lagen PVC-vinyl. Het is de typische fabricagetechniek voor PVC-tegels. Door toevoeging van verschillende verbindingen verandert ook de hardheid van het PVC. Deze meerdere vellen PVC-vinyl worden methodisch geperst met behulp van een rolmethode. Vervolgens worden ze gesuspendeerd in een vloeistof. Dit wordt vervolgens uitgehard met behulp van warmte en lucht om stevige vinyl platen te produceren die kunnen worden gebruikt voor bouwprojecten. Fabrikanten kunnen het realisme van de toplaag verbeteren door een dieptelaag toe te voegen om de groeven in natuursteen of hout te helpen nabootsen. Hierdoor heeft elke PVC-vloer een reliëf afwerking die prachtig is om naar te kijken.

Wat zijn de voordelen van het leggen van PVC-vloeren?

Het leggen van een PVC-vloer heeft veel voordelen. PVC-vloeren zijn vaak duurzaam omdat de tegels meestal dik zijn. Het heeft ook een kliksysteem om de doe-het-zelf installatie gemakkelijker te maken. Het betekent dat u de tegels zelfs zelf kunt installeren zonder de tegels op de vloer te hoeven lijmen, wat rommelig kan zijn. Bovendien zien PVC-vloertegels er prachtig uit. Om de gebruiker meer comfort en warmte te geven, worden urethaan coating en transparant vinyl samengeperst. Ten slotte wordt er een mooie bedrukte vinyllaag aan de bovenkant gehecht. Dit gebeurt aan het einde van het productieproces. Dit werkt goed om de bescherming en het comfort van het eindproduct te vergroten. Al deze voordelen zijn slechts enkele van de vele voorbeelden.