Vomilek aggregaten
Image default
Aanbiedingen

Hoe houd je jouw kat gezond?

Hoe houd je jouw kat gezond?

Voor mens en dier is het belangrijk om gezond te leven. Gezondheid heeft ontzettend veel invloed op de staat van het lichaam en geest, conditie maar ook op dagelijkse activiteiten. Ook bij katten zijn er verschillende dingen waar rekening mee gehouden moeten worden. Om jouw kat zo gezond mogelijk te laten leven en zijn, is het van belang om aandacht te besteden aan bepaalde dingen.

 

Voeding

Bij katten is het aanbod aan voedingsproducten ontzettend groot. Zo zijn er veel producten met vlees maar ook met vis en andere ingrediënten. Om ervoor te zorgen dat jouw kat gezond blijft, is het belangrijk om goede producten aan te bieden. Voedzame en gezondere opties zijn met name rauw vlees, lucht gedroogd vlees en nat vlees – zoals o.a. blikvoer. De aanwezigheid van vocht en eiwitten is met name belangrijk omdat katten uit zichzelf vaak te weinig drinken en genoeg eiwitten nodig hebben voor o.a. spierbehoud en spierontwikkeling. Brokken zijn daarentegen vaak minder voedzaam en bevatten amper vocht. Echter is deze variant wel goed voor het gebit van katten. Voeding met veel toevoegingen – zoals smaak- en geurversterkers – belemmeren de eetlust en het eetgedrag van katten. Net als bij mensen is het uiteindelijk beter om zo puur mogelijk te eten om zo de inname van overbodige en slechte ingrediënten zoveel mogelijk te beperken. 

 

Nagels 

Ook de nagels van katten zijn een aandachtspunt. Deze blijven over het algemeen kort en in goede staat wanneer jouw kat veel klimt en klautert. Hierdoor slijten ze en worden ze dus niet te lang. Het is alleen wel belangrijk dat de kat mogelijkheden heeft om te klimmen en ravotten. Wanneer je een binnen kat hebt, is het hebben van een krabpaal voor een kat daarom een goed alternatief voor objecten buiten waar jouw kat anders zijn of haar nagels aan zou slijten.  

 

Dierenartspraktijk 

Tot slot zal het geven van vaccinaties jouw kat besparen van een hoop ellende. Door op tijd jouw kat in te enten zullen zij beter beschermd zijn tegen verschillende besmettelijke ziektes. Dit kan makkelijk gedaan worden bij een (plaatselijke) dierenartspraktijk. Daarnaast is het belangrijk om jouw huisdier in te schrijven bij een dierenartspraktijk. Wanneer er iets met jouw kat aan de hand is, kan je hier makkelijker en sneller naar toe. 

 

https://www.krabpaal.nl/