Vomilek aggregaten
Image default
Dieren

Dingen die een kat doet om te laten weten dat hij van je houd

 Katten laten op verschillende manieren hun liefde zien, dit is niet altijd even duidelijk. Hieronder hebben we een aantal punten genoemd.

 

Starende katten

Merk je dat je kat je weleens lang aankijkt? Dit is voor een kat een manier om te zeggen ‘ik hou van jou’.

 

Knedende kat

Katten kneden al vanaf ze kitten zijn. Kneden doen kittens aan de borst van de moeder om meer melk te krijgen. Katten blijven dit doen om troost en verzorging te zoeken maar ook om genegenheid te tonen.

 

Spinnende katten

Het spinnen van een kat, het is een gek geluid. Maar wat betekent het? Het spinnen kan meerdere dingen betekenen. Als je kat op schoot zit en je hoort hem spinnen, is dat een duidelijk teken. Je kat voelt zich veilig bij je en zegt ‘ik aanbid je’.

 

Slapende kat

Katten slapen enorm veel. Het liefst doen ze de hele dag dutjes. Toch zijn katten erg kieskeurig op welke plek ze slapen. Aller eerst is het belangrijk voor de kat om een rustige plek te vinden. Je kat wilt er zeker van zijn dat de plek veilig is. Zodra je kat ervoor kiest om naast jou, of op je te slapen weet dan dat dit een teken is van vertrouwen en liefde.

 

Kopjes geven

Katten geven maar al te graag kopjes om hun genegenheid te tonen. Als je kat met het kopje tegen je aan komt lopen, mankeert je kat jou met zijn geur. Deze geur is een bron van comfort en vertrouwen. Ze herkennen je aan de geur en weten hierdoor dat jij veilig bent.

 

Cadeautjes

Katten eigenaren zullen het al zien aankomen. De verassende cadeautjes waarmee je kat thuis kan komen. De ene keer is het een muis de andere keer een vogel. Deze geschenken brengt je kat mee om zijn waardering naar jou te tonen. Uiteraard kun jij ook je waardering naar hen uiten. Dit doe je door hen veel aandacht te geven, hen te verwennen met lekker voer en met een mooi kattenmandje of krabpaal.

 

 

https://www.krabpaalwebshop.nl/