Vomilek aggregaten
Image default
Aanbiedingen

Waar kun je potgrond allemaal voor gebruiken?

Potgrond is één van de handigste hulpmiddelen voor in de tuin. Belangrijk voordeel van dit middel is namelijk dat je het in tal van situaties kunt gebruiken. Als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld tuinaarde, zie je dat potgrond vele malen veelzijdiger te gebruiken is. 

 

Potgrond gebruiken in een bak

Heb je aan je balkon bijvoorbeeld een bak hangen? En wil je in deze bak leuke plantjes planten? Dan is het aan te raden om deze bak met potgrond te vullen. Potgrond beschikt over allerlei natuurlijke voedingsstoffen; aan deze stoffen hebben planten behoefte. Doe de potgrond daarom in de bak en plant vervolgens plantjes in de bak. Je weet nu zeker dat de plantjes (hard) groeien, indien je ze af en toe voldoende water geeft.

 

Potgrond gebruiken in een pot

Heb je in je tuin een fraaie pot staan waarin je een plantje of boompje neer wilt zetten? Ook in dat geval gebruik je het beste potgrond. Hetzelfde geldt hierbij als bij bovenstaand verhaal; het plantje of boompje haalt alle benodigde voedingsstoffen uit de potgrond. 

 

Potgrond gebruiken in een border

Heb je in je tuin voor de aanleg van een fraaie border gekozen? Om de plantjes op de juiste hoogte te kunnen planten, zou je deze border deels met tuinaarde moeten vullen. Bovenop deze tuinaarde zou je echter potgrond moeten gebruiken. Potgrond biedt immers alle benodigde voedingsstoffen aan de plantjes die je in de border gaat plaatsen.

 

Potgrond gebruiken binnenshuis

Wist je dat het zelfs mogelijk is om potgrond binnenshuis te gebruiken? Als je bijvoorbeeld een fraaie kamerplant in een pot wilt zetten, kun je deze pot deels vullen met potgrond. Belangrijk hierbij is wel dat je voor speciale potgrond kiest die voor kamerplanten geschikt is. Alle soorten potgrond vind je in ieder geval op Tuinshop.nl.

 

Veel soorten potgrond

Het is goed om te weten dat je uit veel soorten potgrond kunt kiezen. Zo bestaat er langwerkende potgrond; deze potgrond biedt voor zo’n 6 maanden voeding aan de planten. Ook kun je kiezen voor rijke potgrond; dit is potgrond met voldoende voeding voor 100 dagen. Deze rijke potgrond is bijvoorbeeld geschikt voor palmbomen.

 

Het advies is om het aanbod potgrond goed te bekijken. Bepaal goed voor welke situatie je potgrond nodig hebt en ga vervolgens op zoek naar het juiste soort potgrond. Grote kans dat je de juiste soort potgrond in het aanbod op Tuinshop.nl vindt.

 

Wil je potgrond graag voor meerdere doeleinden in je tuin gebruiken? Kies dan voor universele potgrond. Kenmerk van universele potgrond is dat dit in tal van situaties goed van pas komt. Verlies overigens ook tuinaarde niet uit het oog; in bepaalde situaties is tuinaarde beter dan potgrond.