Vomilek aggregaten
Image default
Aanbiedingen

Top 3 populairste teamsporten van Nederland!

In Nederland zijn er veel teamsporten die populair zijn, maar er zijn drie sporten die er bovenuit steken. Hieronder volgt een overzicht van de drie populairste teamsporten in Nederland.

 

Voetbal

Het zal niemand verbazen dat voetbal de meest populaire teamsport in Nederland is. Miljoenen Nederlanders zijn actief bezig met voetbal, zowel als speler als supporter. Het Nederlandse voetbal is internationaal bekend vanwege de technische vaardigheden en de tactische speelstijl. De Nederlandse Eredivisie is daarbij van de betere competities ter wereld. Het spel wordt gespeeld op een veld met twee voetbaldoelen, die tegenover elkaar staan. Het doel van het spel is om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Dit mag alleen met de voeten, het hoofd en het bovenlichaam gebeuren.

 

Hockey

Hockey is de op één na populairste teamsport in Nederland. Vooral in de provincies Noord-Brabant en Noord-Holland is hockey enorm populair. Nederland heeft een rijke hockeygeschiedenis en behoort tot de top van de wereld. Zowel de mannen als vrouwen hebben meerdere olympische medailles gewonnen. Het spel wordt gespeeld op een veld met twee hockey doelen, deze zijn een stuk kleiner dan de voetbal doelen. Ook is een hockeyveld een stuk kleiner dan een voetbalveld. Het doel van het spel is om de bal met een stick in het doel van de tegenstander te krijgen. De bal mag alleen met de platte kant van de stick worden gespeeld. Het is niet toegestaan om de bal hoog te spelen.

 

Volleybal

Volleybal is een sport die veel in Nederland beoefend wordt. Er zijn duizenden volleybalverenigingen in het hele land en het is een populaire sport op scholen. Nederland staat bekend om de aanvallende speelstijl, waarbij de bal vaak met veel kracht over het net wordt geslagen. Het doel van het spel is om de bal over het net te slaan. Daarbij is het de bedoeling bal op de grond te laten landen bij de tegenstander. Het is niet toegestaan om de bal te vangen of vast te houden.

 

In Nederland worden nog veel meer teamsporten beoefend, zoals basketbal, handbal, korfbal, waterpolo en rugby. Maar de drie besproken sporten steken er duidelijk bovenuit qua populariteit. 

https://hockeypartner.nl/hockeydoelen