Vomilek aggregaten
Image default
Sport

Een ervaren coachmap voor voetbal

Als trainer heb je een coachmap voetbal nodig om je punten over te brengen op je ploeg. Dit kan een team zijn met hele jonge jongens die meer voor hun plezier voetballen, of een team met oudere spelers die op hoger niveau actief zijn. Als trainer moet je een opstelling maken en bepalen waar in het veld iedereen moet staan. Een coachmap voetbal kan daar heel handig voor zijn en helpt mee om de opstelling uiteen te zetten en de namen op te schrijven op het bordje. Je kunt het ophangen in de kleedkamer of in de hand houden en op die manier laten zien aan de voetballers. Er kan ook met magneten worden gewerkt als dat de voorkeur heeft.

Tactisch neerzetten

Een coachmap voetbal kan op die manier bijdragen aan het winnen van wedstrijden, en dat is natuurlijk waar iedere trainer op uit is. Het voetballen is leuk, maar het winnen is misschien wel leuker. Als coach ben je verantwoordelijk voor de opstelling en de manier waarop er gevoetbald wordt, al is het natuurlijk wel aan de spelers om het uit te voeren binnen de lijnen. Als trainer kun je niet meer doen dan de goede opstelling maken en de spelers bewust maken van jouw ideeën. Een coachmap voetbal kan daar een grote en belangrijke rol in spelen.

De opstelling

De elf die het moeten gaan doen, moeten weten op welke plaats ze staan in het elftal. Het is aan jou als trainer om dat aan de spelers te laten zien. Jij moet met de coachmap voetbal bepalen waar ze staan en de spelers overtuigen van je ideeën. Met een coachmap voetbal gaat dat een stuk gemakkelijker dan zonder. Schroom dan ook niet om de map aan te schaffen en je loopbaan als trainer een stuk serieuzer op te pakken.